top of page
Waterschade anker

Waterschade

Een kop thee over uw MacBook, een duik gemaakt met de iPhone nog in uw zwembroek, de val in het toilet of de telefoon per ongeluk in de wasmachine? Wij hebben het allemaal al een keer gehoord. Wacht niet te lang en neem direct contact op. De meeste waterschades kunnen wij gewoon herstellen.

Wat te doen bij waterschade

Eén van de meest voorkomende gevallen van waterschade is de val in het toilet. Nu horen we veel verschillende verhalen over hoe er daarna gehandeld wordt; 24 uur of langer in ongekookte rijst; op de verwarming leggen; droog föhnen! Er is echter maar één juiste volgorde hoe te handelen;

 

1) Het toestel uitzetten als deze nog aan staat.

2) Alleen de buitenzijde afdrogen met een doek. Dus niet föhnen of het vocht eruit proberen te schudden. 

3) Zo snel mogelijk langskomen met het toestel.

 

De laatste stap is veruit de belangrijkste. We zien liever een toestel binnenkomen dat nog nat/vochtig is van binnen dan een toestel dat inmiddels opgedroogd is. De toestellen die de tijd hebben gehad om te drogen, hebben vaak aanzienlijk meer schade als gevolg van corrosie. De controle en behandeling van een toestel met waterschade is relatief goedkoop, en hoe sneller u er bij bent hoe groter de kans dat het alleen bij de waterschade-behandeling kan blijven.

Recycle Anker
Technicus met gebroken scherm

Recycle

Verminderen E-Waste

Heeft u oude of defecte iPhone's, iPad's of andere mobile producten? Deze kunt u kosteloos inleveren en worden door onszelf gescheiden van de verschillende materialen en daarna gerecycled. Door zelf al diverse materialen te scheiden, verminderen we de kans dat alles op één hoop terecht komt. Zo dragen we een steentje bij aan een het verminderen van e-waste.

Solderen Anker
f9b47f103593419f828e0c802e211549.jpg_srz_7360_4912_85_22_0.50_1.20_0.00_jpg_srz.jpeg

Solderen

Bij ons bent u ook aan het juiste adres voor het solderen van kapotte kabels, stekkers, afgebroken componenten, printplaten, etc.

Heeft u een vraag of wilt u langskomen voor een reparatie, neem dan contact met ons op via de telefoon, chat of het contactformulier.

Moederbord Anker

Moederbord Reparatie

In sommige gevallen kan een toestel een probleem of defect hebben dat niet op te lossen is met de vervanging van de bekende onderdelen zoals een nieuw scherm of een nieuwe batterij. Na bijv. waterschade kan het gebeuren dat het moederbord kortsluiting maakt op bepaalde delen die cruciaal zijn voor het opstarten van het toestel. In veel gevallen zal na grondige chemische reiniging u worden meegedeeld dat het moederbord kortsluiting maakt en helaas niet meer te repareren is. Hier gaan wij juist een stap verder. Door middel van meetapparatuur en speciale software kunnen wij vlot de diagnose stellen waar de kortsluiting zit en welke componenten daar bij betrokken zijn. Een moederbord bevat honderden individuele componenten, welke dus ook vervangen kunnen worden. (De foto hiernaast is een gedeelte van een iPhone 5S moederbord.)

 

Er zitten op het moederbord te veel componenten om allemaal te benoemen. Voor een diagnose aan uw toestel kunt u een afspraak inplannen. Er wordt dan gelijk een prijsindicatie gegeven.

Secret-of-iPhone-5s-Fingerprint-Sensor-Uncovered-396279-2.jpg
bottom of page